Billige Fotballdrakter Ukategorisert Nederland klarer å snu ting mot Tyrkia og er i EM-semifinalen

Nederland klarer å snu ting mot Tyrkia og er i EM-semifinalen

Nederland klarer å snu ting mot Tyrkia og er i EM-semifinalen post thumbnail image

Seks sterke minutter var nok til at nederlenderne sikret seg semifinaleplassen. I det 70. minutt scoret forsvarsspiller Stefan de Vrij fra en corner etterfulgt av et innlegg fra Memphis Depay til 1-1, EM 2024 Nederland drakter og kort tid etter starten av det siste kvarteret fullførte Cody Gakpo snuoperasjonen med 2-1.

Tyrkia, noe som det andre hjemmelaget i dette EM, så seg fratatt belønningen for deres gode arbeid foran sine høylytte fans i Berlin på svært kort tid. Mesteparten av tiden etterlot tyrkerne et utmerket, konsolidert inntrykk og satte tonen.

Den fantastiske 19 år gamle Arda Güler, som fortsatt stort sett var innbytter i Real Madrid, var ofte ansvarlig for de offensive høydepunktene. Innlegget hans fant helt umarkerte Samet Akaydin i det 35. minutt, som headet inn til 1-0. Og i det 56. minutt var det bare stolpen som hindret tenåringen fra å score frispark.

2-0 lå oftere i luften enn 1-1. Bare takket være målvakten Bart Verbruggen ble det andre målet forhindret i det 65. minutt. Denne paraden var vekkeren for Elftal, som nå angrep med mer heftighet og personell og ble raskt belønnet.

En kort corner sparket det tyrkiske forsvaret i oppløsning for første gang før stillingen var 0-1. Senere var det Denzel Dumfries sitt flate kryss som ga Gakpo sitt fjerde EM-mål på en ukonvensjonell måte. Dette gjør Liverpool-spissen til toppscoreren i denne turneringen.

Men den avgjørende figuren var De Vrij. Den erfarne forsvarsspilleren, billige fotballdrakter en lagkamerat av Dumfries og Yann Sommer i Inter Milan, scoret ikke bare 1-1 med sitt fjerde landskampsmål, men hindret senere sin beseirede keeper fra å gjøre 2-2. Generelt viste tyrkerne en siste offensiv som fortjente et mål. Men etter De Vrij gjorde også målvakten Verbruggen et imponerende veto da han briljant parerte 18 år gamle Semih Kilicsoys skudd på pause.

For å sikre seg sin andre EM-finale etter å ha vunnet i 1988, må Nederland fortsatt slå England på onsdag. Tyrkia ga i mellomtiden en modell for sine evner. Dette laget, coachet av italieneren Vincenzo Montella, er en styrke å regne med i fremtiden.

Nederland – Tyrkiye 2:1 (0:1)

Berlin. – 70.091 tilskuere. – SR Turpin.

Mål: 35. Akaydin 0:1. 70. De Vrij 1:1. 76. Gakpo 2:1.

Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké (73. Van de Ven); Schouten, Simons (87. Zirkzee), Reijnders (73. Veerman); Bergwijn (46. Weghorst), Depay (87. Frimpong), Gakpo.

Türkiye: Gunok; Müldür (72. Celik), Ayhan (89. Kilicsoy), Akaydin (72. Tosun), Bardakci, Kadioglu; Yilmaz, Özcan (77. Yokuslu), Calhanoglu, Yildiz (77. Aktürkoglu); Güler.

Merknader: Nederland komplett. Türkiye uten Demiral, Kökcü og Yüksek (alle blokkert). 56. Güler treffer stolpen.

Advarsler: 30. Simons, 54. Aké, 64. Van Dijk, 94. Tosun, 94. Montella (Tyrkia-trener), 96. Yildirim (tyrkisk innbytter) (abu/sda)