Billige Fotballdrakter Ukategorisert Mbappes debut og Reals feiring for å sparke i gang den nye sesongen

Mbappes debut og Reals feiring for å sparke i gang den nye sesongen

Mbappes debut og Reals feiring for å sparke i gang den nye sesongen post thumbnail image

Billige Real Madrid Hjemmedrakt Real Madrid og Atalanta møttes i Warszawa om sesongens første europeiske trofé, UEFA Super Cup, som ble spilt årlig av vinneren av Champions League og Europa League. Spanjolene var mer suksessrike, og vant laurbær for sjette gang. Det ble ingen mål i den første delen av kampen, men i den andre sørget Federico Valverde og debutanten Kylian Mbappe for Reals seier (2:0).

Carlo Ancelotti tok imot den gamle kjenningen Gian Piero Gasperini på National Stadium i Warszawa, som han jobbet med da han var trener for Juventus og den nåværende Atalanta-strategen var trener for den gamle damens ungdomslag.

Italieneren på benken til Real inkluderte den på papiret sterkeste oppstillingen i startelleveren, og Kylian Mbappe brukte også de første minuttene i den hvite skjorten. Gasperini, derimot, satte sitt angripende håp til Ademola Lookman og Charles De Ketelaere.

I første del av kampen hadde Madrid-laget overtaket, men italienerne var godt posisjonert og spanjolene hadde vanskelig for å skape sjanser. Real så farlig ut for første gang i det 15. minutt da Federico Valverde slo gjennom på høyresiden og satte opp Mbappe, og franskmannens første skudd i den hvite trøya ble oppofrende blokkert av Isak Hien.

I det 25. minutt scoret Atalanta også for første gang, da Eder Militao avverget ballen i tverrliggeren etter et innlegg fra Marten de Roon. Flaks varslet ikke Real-spillerne tydelig nok i ulykken, så Edersons varselskudd fra distanse fulgte etter, men det fløy forbi målet.

Helt på slutten av første omgang hadde Ancelottis avdelinger sin beste sjanse. Vinicius Junior fant suverent broren Rodrygo mellom Atalanta-forsvarerne med utsiden av foten, som skjøt godt, men tverrliggeren hindret hans glede.

Etter pause ble Mbappe innledningsvis blokkert, og på andre siden av banen varmet Mario Pašalić håndflatene til Thibaut Courtois, som måtte vise seg ærlig frem med forsvaret sitt. Et hjørnespark fulgte og ny fare foran White Ballet-målet, og Matteo Ruggeris kraftfulle innsats suste utenfor mål.

Kampen ble levende, spillets rytme tok seg opp, muligheter fulgte etter hverandre. Først, i straffefeltet til italienerne, forberedte Valverde et attraktivt skudd for Judo Bellingham, men engelskmannen var ikke nøyaktig nok.

Dette ble fulgt av et strålende gjennombrudd fra brasilianske Vinicius, Real Madrid drakt Barn som fant en ensom Valverde, og uruguayaneren satte ballen enkelt inn i et tomt mål. Valverde ble den fjerde representanten for Uruguay som scoret i en europeisk Super Cup-kamp – Fernando Morena for Valencia (1980), Gustavo Poyet for Chelsea (1998) og Luis Suarez for Barcelona (2015).

Bare et minutt senere befant Vinicius seg foran de nåværende mesterne i Europa League, men ballen spratt av ham akkurat i skuddøyeblikket, og til tross for alt måtte Juan Musso også bevise seg.

Det intense presset fra Galacticos fortsatte, men den argentinske målvakten viste seg igjen, og klarte ballen fra målstreken etter Bellinghams forsøk. Argentineren Musso var hjelpeløs mot et presist skudd fra Mbappe, som utnyttet en pasning fra den 21 år gamle engelskmannen og signerte sin debut i en trøye med det kongelige våpenskjoldet.

Mange lurte før kampen på hvordan angrepstrioen Mbappe – Vinicius – Rodrygo ville fungere. Ancelotti ga mer enn åpenbart angriperne sine frie hender og frihet i posisjonering, da de byttet spilleposisjon med hverandre flere ganger, noe som i hvert fall i åpningsakten viste seg å være et mål i sin helhet. Vi kan bare lure på hva som vil skje når Madrids maskin med atomoppstillingen har spilt bra.

Real brakte deretter kampen rolig til slutt, til nytt laurbær. I Warszawa jaktet og erobret Galacticos den historiske, sjette europeiske Super Cup-tittelen. Carlo Ancelotti vant tittelen for femte gang og ble den mest suksessrike treneren i denne konkurransen, mens Dani Carvajal og Luka Modrić troner suverene blant spillerne med fem titler.

Bellingham assisterte på et mål i alle de tre finalene han spilte for White Ballet. Med dette ble han den første fotballspilleren som registrerte en assist i tre påfølgende finaler de siste 10 sesongene.